Teknisk Analys: Obducat B (OBDU B)

En aktie jag tycker ser fin ut nu med härlig risk reward är Obducat B. Aktien ligger i en sidledes konsolidering och har en stabil botten. Bryter aktien ut ur den fallande trendlinjen finns absolut stor anledning att vara med i en lång position i aktien. Om historien ska upprepa sig kan aktien troligen nå 12 kr, men jag personligen är nöjd med 50 öre till 1 kr. Alltså ett par tusenlappar upp, tack och hej Obducat B i det läget.

Omsättningen är inte jätteövertygande så det gäller att gå in med en mindre position som det ser ut just nu. Dock ser grafen väldigt, väldigt apptitlig ut så när brottet kommer är jag väldigt sugen på att rida en tredjedel någon vecka/en månad och se vart aktien hamnar! Det ser ut att hända inom ett par dagar också, vilket gör att jag lägger Obducat B på min bevakningslista för dagen/veckan. Skulle inte bli förvånad om man kan plocka 10-15% inom snar framtid här.

TA-OBDU

 

Update 24/7: Har ännu inte fått läge att kliva in i Obducat B som jag vill. Aktien omsätter väldigt lite för tillfället och verkar inte ha velat bryta uppåt de senaste två dagarna, jag ger mönstret någon vecka till dock. Som det ser ut nu är handeln fortsatt avvaktande emellan trendkanalerna och trenden är inte bruten till uppsidan men inte heller på nedsidan. Det får bli fortsatt sittandes på sidlinjen för min del således! Jag ser en fara i att aktien bryter nedåt och fortsätter falla. Det är alltid en risk med triangel-formationer. Som tur är kan vi som traders ligga utanför om så blir fallet! Det blir värre för investerare som redan äger aktier idag, de måste ta ett beslut om det ska sälja eller sitta med ner… Därför får vi som tradar helt enkelt sitta och vänta på position och set-ups med bra sannolikhet för vinst. Bryter denna formation ned är det ingen bra sannolikhet för vinst, då är vi utanför helt enkelt. Det är ju uppenbart att vi endast vill trada MED TRENDEN och just nu är den sidled alltså bara fluff och förlorad tid/pengar för oss som återanvänder samma kapital hela tiden.

Som jag ser det är 7 kronor en nivå som ser ut att fortsatt agera golv i aktien. Bryts den nivån ser jag nedsida i Obducat. Avvaktar personligen köp tills fallande vinkeln på något sätt är bruten (stängning av pris över trendlinjen/alternativt bra set-up på 60-minutersgraf), finns inget som säger att den absolut måste bryta uppåt i nuläget, det här kan mycket väl vara en situation där en nyhet/rykte/analys eller RedEye inlägg, (hype vad som helst) behövs för att värdera om aktien åt något håll och på så vis få upp momentum någon dag.

Orderdjupet ser verkligen ut som båda hållen är sannolika. Köpare runt 8kr och nedåt mot 7 kr. Säljare uppåt från 8.20 kr och mot 13.70. En stor spread mellan åsikterna i orderdjupet är givetvis en god anledning till stilltje. Det kan behövas lite positiva tongångar/avtal/nyheter för att bryta sig förbi, men kommer något positivt finns bra uppsida i aktien på kort sikt.

Orkar RSI inte upp över de förra topparna runt 55-60 ser pris istället svagt ut och förväntad nedsida finns. Då kan aktien falla tillbaka ytterligare.

Det ser ut att behövas en liten volym peak som i slutet på Januari i år när volymen “började röra på sig” lite igen och ett par dagar sedan rusade aktien. Det är något sådant jag letar efter i Obducat just nu för att ta trading position på 1 dag eller 2. Det här är inget bolag jag vet något om på så vis, men eftersom de har haft rusningar förr så tror jag vi kan se det igen så länge botten håller och aktien bryter ut, men det ser okej ut i väntans tider, gör ju inget om den blir billigare heller, då får man bara fler aktier för samma pengar och större procent på vägen upp.

(För övrigt har jag Noll Koll på bolaget, vad de gör, vad de tjänar/inte tjänar eller några som helst tidigare/framtida fundamentala aspekter/spekulationer) Detta är endast tekniska aspekter jag ser på och tänker inte äga denna aktie mer än ett par timmar/en dag när det rör på sig. Utbrottet ur fallande vinkeln kanske blir på 5.50 om 2 månader.

En studs till mot trendlinjens botten så kanske utbrottet kommer. Följer handeln ett par dagar framåt (eller tills aktien bryter ned, då blir set-up ointressant)Obducat BAktien har hållet horizontellt stöd på 7 kr och bildar 2 formationer. En är en breakout från den fallande vinkelt vilket är en bullish signal. Utbrott + återtest vore idealt att se innan vidare uppgång, relativt låg risk entry då och kan följa aktien upp 50 öre till 1 kr och tacka för sig.

Det andra alternativet är inte lika spännande, då bryter aktien golvet på 7 kr och är en tabletop breakdown 🙁TA-OBDU-1814

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top