Teknisk Analys: Att Köpa Vid Korta Konsolideringar och Flaggor/Vimplar

Ett populärt mönster som indikerar att aktien endast gör en mindre paus är en så kallad flagga. Det börjar oftast med en kraftig rörelse och en liten paus på en eller ett par trading candles. Sker mönstret på timme kan man få vänta ett par timmar. Sker mönstet på vecka är det oftast ett par veckors väntan. Detta mönster tyder på vidare uppgång och ger även en bra risk reward. Jag tradar många flaggor och de är lätta att hantera/trada.

Flagga-vimpelformation

Det jag gillar med det här mönstret är att det är väldigt lätt att hitta en bra risksituation där vi kan hitta en ingång i aktien i ett område där det finns stor sannolikhet för vidare uppgång, samt ger oss ett tydligt pris vi kan kliva av på där mönstret inte längre gäller. Alltså, det är lite som att programmera: Om X gör Y, annars Z. Det tar bort all typ av “tänk/analys” utan vi bara litar på mönstret och vet att det är större sannolikhet för en vinnande trade än en förlorande trade och tar vi alla trades när det här mönstret uppstår så har vi oändliga möjligheter på börsen, MED ENDAST ETT MÖNSTER som är väldigt lätt att identifiera.

Här ser vi mönstret på lite olika tidsramar i aktier som är aktuella just nu på sikt och på kort sikt.

Starbreeze-Vimpel

En fin aktie jag har tradat ett par gånger är Starbreeze. Jag upptäckte den vid ca 0.34 kroch köpte in mig i den. Sålde någon vecka senare på 0.68 kr. Idag har aktien gjort en omvänd split så därför är det idag 6.8 kr dåvarande 68 öre så att säga. Nu har aktien format en vimpelformation i månad/veckografen. Det ger mig stark tro att aktien ska fortsätta uppåt framöver. Jag köpte in mig på utbrottet ur vimpelformationen och tjänade på grund av det ungefär 40 öre per aktie (hade kunnat få mer om jag väntat, men sålde tidigt med flit för att vara med i MedicPen) den rusade 66% på en dag, så det var värt att byta!

Ska givetvis kliva tillbaka i Starbreeze så fort som möjligt då jag fortfarande ser bra uppsida till fin risk/reward.

Avtech-vimpel

 

Här ser vi Avtech Sweden B som just nu håller på att bilda en vimpelformation på dagsgrafen. Att tro på en vidare uppgång här är helt logisk och inte omöjlig. Det jag söker är ett brott ur vimpeln för att vidare uppgång ska kunna ske, tills dess är det troligen sidled som gäller.

Jag tog en trade som inte gick så bra i Avtech. Det var in och ur nästan på samma nivå, vinsten slutade på 225 kr, så det var ingen höjdare… Men här är grafen på 60-minuters som går ned lite på djupet i vad som hänt i Avtech. Jag var lite sen på bollen för jag hade pengar i andra positioner, så jag fick ta den här traden vid brott av trendlinjen relativt högt upp! Det var någon 10 öring risk för 50 öre vinst ungefär, så väldigt kort trade var tanken.

Den gick upp någon tioöring men föll tillbaka snabbt och bröt trend. Jag hade förhoppning att den skulle gå vidare, men i detta fall blev det inte så. Jag fick sälja trendbrott och komma ut med 225 kr vinst totalt, så inga stora summor för ett par timmars väntan! Så kan det gå ibland. Hade jag varit perfekt hade jag sålt för över 2,000 kr vinst, men det är lätt att vara efterklok. Det ända jag ångrar är att jag inte tog små vinster på vägen upp, men blev lite girig p.g.a. att jag hade så bra trade i MedicPen dagen innan.

AVT-B Pennant

Nu väntar jag på ett brott av den långa röda trendlinjen i Avtech för eventuell vidare uppgång, då vill jag se stark volym igen och ingen avtagande volym/pris, då finns risk att priset faller tillbaka mer, och vimpeln slutar gälla. Jag är på min vakt för fortsatt uppgång här under den kommande veckan!

Bryter den ut blir målet den röda trendlinjen som agerat motstånd, möjligt 12-13 kr eller så. Detta skulle ge 20-30% om inte mer! En bra trade för 5% risk.

Wihlborgs Fastigheter

Här ser jag en fin flagga som bildar sig… Aktien har brutit ut, gått upp agressivt och fallit tillbaka till utbrottet/stöd samt trendlinjen. Här har vi ett perfekt Swingtrading läge, söker ingång på 60-minutersgrafen här framöver för ett par kronor uppåt. Ingången är över 133-134 kr som det ser ut just nu. Kan ge någon krona eller rent av återtesta toppen. Stopp-loss under 131 kr ifall det visar sig att det planar ut/vänder här så vi riskerar bara 2 kr ungefär på mönstret i den här aktien! Mycket fin risk reward. Skulle vilja se RSI korsa upp igen, vilket skulle ske vid brott uppåt i pris och göra mönstret komplett.

Wihl-Flag

 

 

1 thought on “Teknisk Analys: Att Köpa Vid Korta Konsolideringar och Flaggor/Vimplar”

  1. Starbreeze ligger just nu på 9.20 efter utbrottet uppåt. Riktigt fin flagga/vimpel som fungerade denna gång. Fina tusenlappar att plocka på vägen upp 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top